сряда, 6 октомври 2010 г.

Как да създадем SEO оптимизиран сайт

Много уебмастъри се оплакват от това, че сайта им не се класира добре в SERPs. Това, което те не успяват да осъзнаят е, че сайта им не е достатъчно оптимизиран. Един SEO оптимизиран сайт съдържа повече от ключови думи, пълни мета тагове и съдържание.

Уеб сайтовете е необходимо  да се създават имайки предвид преди всичко потребителите. Търсачките може да поставят вашия сайт в топ класацията си, но добре изработените уеб сайтове гарантират, че посетителят получава необходимата информация и се превръща в клиент. Трябва да се уверите, че вашият сайт е както оптимизиран за търсене, така е и приятен и полезен за Вашите потребители.


Съвети за създаване на SEO оптимизиран сайт:



Попълнете мета таговете: Търсачките намират мета таговете преди съдържанието. Голяма част от резултатите от търсенето се показват именно от мета тагове. Заглавието и маркираните мета тагове помага на търсачките и посетителите да разберат за какво именно е уеб страницата. Мета описанието се показва като фрагмент в резултатите от търсенето. Добре форматирананите мета тагове играят важна роля в процеса на SEO оптимизацията.

Включване на навигационни пътечки в сайта: Навигационните пътечки, известни още като Breadcrumbs са навигационните връзки, които присъстват във вътрешни страници на сайта. Те сочат една уеб страница в рамките на своята съответна категория и под категория. Breadcrumbs помогат в равномерното разпределение на страницата по ранг на свързаните с нея уеб страници. Трябва да включите ключови думи като текстова котва (anchor text)  в навигационната пътечка. Не забравяйте да поставите тази навигация преди основното заглавие на уеб страницата.

Изпълнява на дейности по on-page SEO оптимизация: оптимизация на уеб сайт се състои основно от оптимизиране на страниците на сайта. Прилагането на тези съвети е силно препоръчително:

* Добавяне на тагове в уеб страницата.
* Търсачките не могат да четат изображения, добавяйте ALT тагове за изображения.
* Давайте име на изображението в зависимост от избраните ключови думи. Използвайте тирета за да се разделят дългите ключови думи.
* Поставете ключова дума и видимия текст в една връзка.
* Оптимизирайте съдържанието на уеб страницата си. Уверете се, че наситеността на ключовите думи не превишава 2%.

Свържете взаимно всички важни страници: Взаимното свързване на уеб страници, помага за търсенето на т.нар. паяци да се ориентират лесно в навигация на сайта. Уеб страниците могат да бъдат свързани въз основа на тяхната категория. Например онлайн магазин за книги може да свърже своите уеб страници на базата на авторите. Един добре свързан уебсайт, винаги ще се класира по-добре от не-свързани уебсайтове. Можете да се свържете към важните страници на сайта ви от началната страница чрез използване на подходящи котва текстове.

Използвайте SEO Friendly URL Структура: Търсачките не разбират URL, който съдържа PHP / ASP код в тях. А SEO URL структурата съдържа думи, разделени с тирета. Можете да пренапишете линковете ръчно чрез the.htaccess файл. Някои CMS-и ви дават възможност за промяна на структурата на URL с едно кликване.

Генериране на XML Sitemaps: Sitemaps са двигател за откриването на всички страници на вашия сайт. Има много безплатни инструменти достъпни онлайн създаващи карта на сайта с помощта на XML генератор . Можете да включите "приоритетните" и "нова страница" тагове в сайта. Приоритетните етикети показват значението на уеб страница в търсачките. Честотата на промяна на етикет указва на търсачките колко често е възможно страницата вероятно да се промени.

Напълно оптимизираният сайт увеличава шансовете си за добро класиране в SERPs. А доброто позициониране и показване  в горната част на SERPs, дава на вашият сайт един добър шанс за превръщането на посетителите си в клиенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар