понеделник, 4 октомври 2010 г.

Силата на Google Analytics

Интернет маркетинга изисква положените усилия да бъдат проследявани, за да знаете как да използвате ресурсите си разумно. Google Analytics е добър, безплатен инструмент, с който можете да използвате за проследяване на източници на трафик, времето за престой на сайта, навигационно поведение на потребителите и т.н.

Уверете се, че Google Analytics или някакъв друг вид програма за анализ, е инсталиран на вашия сайт.


Източници на трафик

Искаш ли да знаеш откъде и кога идва трафика във вашя сайт. Знанието за това ще ви помогне да разпредели ресурсите си правилно. Google Analytics е в състояние да следи откъде идват посетителите на сайта, кои места в него посещават и т.н.

Ето няколко примера за това откъде може да се формира вашия трафик:

- Търсачки (Google, Yahoo, Bing и т.н.)

- Pay-Per-Click кампании

- Twitter, Facebook и т.н.

- Статии и прес-съобщения, които съдържат връзки

- Уеб сайтове, които съдържат връзки(линкове) към вашия сайт.

- Преки влизания.

Подобна информация може да ви помогне да имате по-ефективен план за интернет маркетинг на сайта си.

Както дошли, така си отишли...

Не е трудно да разберете откъде идва трафика, както и от коя именно страница потребителите са напуснали сайта ви. Тези части от информацията са ценни. Познаването им може да ви помогне да определите дали вашата интернет маркетинг стратегия работи.

От коя именно страница хората влизат вашия сайт, е важно. Вие искате да сте сигурни, че те пристигат на интернет страницата , която е с насочено съдържание, релевантно на съответното търсене в Google (повечето сайтове имат множество точки за достъп, всяка насочени към различна дума за търсене). Обърнете особено внимание на това през коя страница посетителите влизат в сайта и се уверете, че тази страница е добре проектирана и добре написана.

Страницата от която посетителите си тръгват е важна, защото може да се определи евентуален проблем с вашия сайт. Ако установите, че определена страница е основната изходна точка е необходимо да видите дали има някакви технически или други проблеми с тази страница, което кара хората да излязат от сайта.

Google Analytics е важно да се добави към един уеб сайт. Научете повече за вашия уеб сайт трафик, поведението на посетителите и най-вече направете важни изводи за избраната стратегия за интернет маркетинг. Това е свободен за използване инструмент, така че всичко, което трябва да направите е да си откриете акаунт и да инсталирате няколко реда код на сайта си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар